חלה שלושת הצבעים

הוראות הכנה

לשקול יחד בקערת מיקסר את הקמח, סוכר, שמרים יבשים ואבקת ביצה.

להוסיף את המים ושמן וללוש את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, כ-8 דקוץ.

להוסיף את מלח ולהמשיך ללוש עוד כ-3 דקות, עד שכל המלח נמס לתוך הבצק.


לוקחים את הכדור בצק שנוצר ומחלקים ל3 חלקים שווים.

מחזירים כל כדור בצק חזרה למיקסר יחד עם צבע טבעי 1 כדי לצבוע את הבצק לאותו צבע. 

חוזרים על הפעולה כדי לקבל 3 כדורים בצבעים שונים. מתפיחים את כל כדורי הבצק ברערה משומנת מכוסה עם ניילון נצמד לשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את עצמו.


לאחר ההתפחה הראשונית מוציאים את הבצקים מהקערות ומגלגלים לרצועות ארוכות ודקות.

יוצרים מהרצועות חלה בשימוש שיטת הצמא מ3 רצועות בצק.

שוב מתפיחים את החלה עד שהחלה מכפילה את עצמה.


אופים בתנור שחומם מראש על 155 מעלות ל20 דקות

מרכיבים

300 גרם קמח לחם

170 גרם מים

5 גרם אבקת ביצה

3 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

10 גרם שמן

5 גרם מלח


12 גרם צבע ירוק תרד

8 גרם צבע סגול סלק

6 גרם צבע כתום בטא קרוטן

הרשם לעדכונים נוספים

הורידו את האפליקצייה שלנו

google-play-badge.png

עקוב אחרינו

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com