top of page

עוגת מרציפן

עוגת מרציפן

הוראות הכנה

לעוגת מרציפן

ממיסים את השוקולד וחמאה על בן מרי. שוקלים בצד את הקמח ואבקת אפייה.

מחממים את המרציפן במיקרו, עד שזה חמים למגע. סביבות ה50 מעלות.

מחממים גם את הביצים על בן מרי עד ל50 מעלות.


מכניסים את המרציפן למיקסר ובעזרת וו הקצפה פותחים את המרציפן למרקם קרמי. מכניסים את הביצים בהדרגה עד הטמעה מלאה. מכניסים את תערובת השוקולד בזרם דק תוך כדי ערבוב גם כן עד הטמעה מלאה.

מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד איחוד במסה.

מעבירים לרינג 20 ואופים על 145 מעלות ל45 דקות.


לגנאש שוקולד מוקצף

מכינים מסת ג'לטין עם הג'לטין ומים.

מביאים את כמות השמנת הקטנה לרתיחה, מוסיפים את מסת הג'לטין כדי להמיסה ושופכים מעל לשוקולד הלבן ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת גנאש חלק. מוסיפים את השמנת הקרה ומערבבים.

מכניסים למקרר להתייצבות 8 שעות.


לאחר צינון העוגה והתייצבות הגנאש מתחילים להרכיב.

מקציפים את הגנאש במיקסר הקצפה מלאה, עד לקבלת קרם יציב ואוורירי.

פורסים את העוגה באמצע, ממלאים אותה עם גנאש, מחזירים את החלק העליון שך העוגה ומצפים בנאש.

מקשטים, מכניסים למקרר להתייצבות של שעה ואוכלים :)

מרכיבים

לעוגת מרציפן

150 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה

60 גרם קמח

4 גרם אבקת אפייה

320 גרם מרציפן

6 ביצים


גנאש שוקולד לבן מוקצף

250 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת לרתיחה

5 גרם ג'לטין + 25 גרם מים

500 גרם שמנת קרה




bottom of page